Whisky zbożowa

Whisky zbożowa (grain whisky owo whisky wyprodukowana spośród mieszanki zbóż takich w charakterze pszenica oraz kukurydza, negacja logiczna przed chwilą oraz spośród jęczmienia. Whisky wyprodukowana przed chwilą spośród jęczmienia zwana jest whisky słodowa (malt whisky . Takie terminologia być może skutkować kołomyja albowiem obydwa rodzaje whisky: malt oraz grain wytwarzane są ze słodu.) Termin ów jest z drugiej ręki do wnętrza odniesieniu zwłaszcza aż do whisky szkockiej.W Szkocji, czysta whisky zbożowa rozlewana jest rzadko, jest w ciągu owo głównym składnikiem whisky mieszanej (blended). Ich względna lekkość używana jest żeby złagodzić, do wnętrza wielu przypadkach srogi usposobienie whisky słodowej. Okazjonalnie, niespiesznie leżakujące grain whiskies wypuszczane są w charakterze "single grain whisky . Najlepsze spośród nich są niemalże nierozróżnialne do wnętrza smaku odkąd najznamienitszych single malts whiskies